Zahvala naše pacijentice

Zahvala naše pacijentice

- May 10, 2022

Poštovani ,
S velikim zadovoljstvom i jakim emocijama odlučila sam da nakon potpunog oporavka nakon teškog stanja uzrokovanog Sars-covid19 virusom prenesem svoj boravak u jednoj od najboljih ustanova na SBK kantonu , a to je JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik.
Tokom zaraze virusom i nakon pokušaja liječenja u svome domu, sa jakim bolovima u grudnom košu,gušenjem i visokom temperaturom prinuđena sam da se javim u JU Bolnicu za plućne bolesti i TBC Travnik i od toga momenta tačnije od 26.01.2022 moje skeptično mišljenje o toj ustanovi se mjenja.
Tokom samog ulaska kroz kapiju pa do dolaska do prijema bolnice imala sam osjećaj da koliko god brzo hodala i željela što prije da dođem i sjednem jer nisam mogla disati to je se činilo nemoguće i nakon par minuta stigla sam i odmah me je dočekalo prijatno iznenađenje. Sestra sa prijema me je srdačno dočekala i rekla da nemam brige za strahom da će se sve riješiti i da se ne uznemiravam i odmah mi je počela mjeriti vitalne znake i nakon par sekundi dovozi kolica i govori da sjednem i da će mi priključiti malo kisika. U tome momentu stiže još jedna tehničar i odvoze me na slikanje i na pregled kod liječnice dr.Leile Pašalić.
Dr.Leila Pašalić je jedna predivna osoba, smirena i mnogo obrazovana objasnila mi je da je najbolje da ostanem na liječenju jer moje stanje nije toliko dobro koliko sam se ja nadala. Naravno da sam pristala i objasnila mi je daću biti smještena na njenom odjelu i pozvala nekoga sa odjela da dođe po mene. Nakon nepunih dvije minute stižu sa odjela i dr.Leila mi objašnjava da je stigla glavna sestra Covid odjela Željka Matković i tehničar sa njenog odjela Edin Zolota i rekla mi je da se ne sikiram jer sam u najboljim rukama.
Tokom dolaska na odjel prijatno sam iznenađena čistoćom,urednošću,kulturom i ljubaznošću. Odmah mi je tehničar Edin Zolota spretno i vješto plasirao braonilu, priključio infuziju i odradio EKG. Sestra Željka Matković mi je odmah donijela da jedem i rekla da snaga na usta ulazi i da je važno da budem hidrirana i da što više vode pijem i da zaboravim na sikiranciju.
Toliko pozitivni su oboje bili da sav strah koji sam imala je nestao odmah. Istakla bih da tokom moje hospitalizacije bilo je mnogo pacijenata i sve i jedno je imalo istu uslugu kao i ja. Tehničar Edin Zolota nas je konstantno obilazio pitao da li nam šta treba,jesmo li gladni. Pozitiva tehničara Edina Zolote se ne može opisati čak i osmjeh iza maski koje je imao i sve opreme koju je nosio na sebi prenosio je na nas i to je mnogo značilo u tome momentu.
Dr.Leila Pašalić, glavna sestra Željka Matković i tehničar Edin Zolota zaslužuju orden hrabrosti i ljudskosti jer ja nikada nisam upoznala toliko dobre,edukovane,humane osobe kao što su oni.
Istakla bih da se jedna Bosna i Hercegovina a pogotovo Travnik i okolina treba ponositi njima i da budu naši heroji i samo bih još jedno rekla da direktor JU Bolnice za plućne bolesti i TBC Travnik prim.dr.Emir Abdulović treba da bude ponosan na sve uposlene a pogotovo na njih troje.

S velikim poštovanjem,
Zahvalni pacijent.

p.s. Ostala bih anonimna i željela svima mnogo zdravlja i ljubavi.