Zahvalnost naše pacijentice je dodatni motiv za naš rad

Zahvalnost naše pacijentice je dodatni motiv za naš rad

- October 29, 2020

I u ovim teškim vremenima za sve nas nastojimo udovoljiti svakom pacijentu i pružiti mu maksimalnu profesionalnu i ljudsku brigu. Raduju nas poruke naših pacijenata i njihova zahvalnost na pruženom, te nam upravo to daje dodatnu snagu da budemo još kvalitetniji i u narednom periodu:

Bolnici za plućne bolesti i TBC u Travniku i ovim putem se želim zahvaliti, ako je to uopće i moguće, za svu brigu, pažnju, profesionalnost i način na koji se pristupa svakom oboljelom.

Ja nažalost ne znam imena svih mladih ljekara, tehničara, sestara, jer su u ni malo ugodnim uniformama od po 12, 13 ili više sati, ali bez obzira na sve, isključivo samo u službi pacijenta.

Zahvaljujem se glavnoj sestri Željki i svim njenim kolegama, kolegicama.

Posebnu zahvalnost upućujem Prim. dr. Maliku, Dr. Langiću, generaciji, Prim. dr. Maglić i naravno respekt za samo organizaciju prijema, dijagnostike, smještaja na odjel Prim.dr. Abduloviću, direktoru bolnice.

U moru tužnih, nadasve ružnih situacija u “velikim” bolničkim sistemima ova bolnica neka bude primjer humanog odnosa, a prije svega empatije za svakog pacijenta.

P.S. Molim sve da budu odgovorni prema sebi i drugima, da pomogemo ovim herojima u bijelom da imaju što manje teških slučajeva, bolesnih je bilo i biće, da oni budu zdravi i u mogućnosti brinuti o nama.

Jos jednom beskrajna zahvalnost i duboko poštovanje,

Nura Hodžić. Turbe, 28.10.2020.god.